Ingrid Smit

Beelden_08Bureau de Smitse is sinds 2008 actief als adviesbureau voor personeelsvraagstukken gericht op de onderwijssector. Het gezicht achter bureau de Smitse ben ik, Ingrid Smit. Voordat ik bureau de Smitse startte, heb ik ruim 20 jaar ervaring opgedaan als opleider, HRM-adviseur, verzuimconsulent en re-integratie consulent. Ook heb ik ruim 5 jaar managementervaring.

Na het afronden van mijn universitaire opleiding met bedrijfskunde en theaterwetenschappen als hoofdvakken, volgde ik ‘de leergang voor opleiders’ van het Nederlands Pedagogisch Instituut en behaalde ik de mastersopleiding voor ‘learning and development’ aan de universiteit van Tilburg. Vanuit die achtergrond begeleid ik met veel aandacht voor het unieke karakter van elke cliënt, diens coachings-, re-integratie-, en loopbaanvraagstukken. Begin 2015 heb ik een counselling en coachingsopleiding afgerond, die mij nog meer verdieping heeft gegeven. In 2016 heb ik de post-HBO opleiding ‘psycho-sociale basiskennis’ met goed gevolg afgerond.

Mijn interesse voor onderwijs, leren en de ontwikkeling en persoonlijke groei van mensen, loopt als een rode draad door mijn loopbaan heen. Zo werkte ik als intern opleider bij een middelgrote non-profit organisatie en heb ik daar verschillende jaren groepstrainingen gegeven. Dit betrof volwassenenonderwijs. Ook heb ik les gegeven aan de HEAO in Zwolle in het vak adviesvaardigheden. Mijn directe ontmoeting met het primair onderwijs, vond plaats toen mijn eigen kinderen naar school gingen. Later ook tijdens het interim vervullen van de functie van verzuimcoördinator bij een grote scholenstichting voor het primair onderwijs. Mijn affiniteit met de onderwijssector is groot omdat ik het een boeiende sector vind waar veel interessante ontwikkelingen spelen. Daarnaast ligt binnen het onderwijs een belangrijk deel van mijn werkervaring.